Spremanje IELTS ispita

IELTS (International English Language Testing System) je test koji je međunarodno prihvaćen kao dokaz poznavanja engleskog jezika. Postoje dve vrste IELTS testa: Academic i General. Za one koji žele studirati na univerzitetima na engleskom govornom području potrebna je „Academic“ verzija testa, dok je za zapošljavanje ili useljenje potrebna opšta verzija.

Važno je znati da IELTS nije test koji možete pasti ili proći. Vaše znanje se ocenjuje ocenom od 1 do 9. Nivo 1 bi značio praktično nikakvo znanje, dok je ocena 9 nivo izvornog govornika. Za većinu fakulteta potrebna je ocena (ili band) 6 ili 7.

IELTS test ima četiri dela a to su: Reading, Writing, Listening, Speaking (čitanje, pisanje, slušanje, govor). Svaki deo se ocenjuje zasebno, ali se na kraju izvodi i ukupna ocena. Mnogi često misle da je dobro znanje engleskog jezika dovoljno da se položi IELTS test sa zadovoljavajućom ocenom, ali to često nije tako. Test ima puno specifičnosti i potrebno je za svaki deo znati tačno šta očekivati i kako mu pristupiti.

Priznat je od strane većine akademskih institucija u Australiji, Velikoj Britaniji, Irskoj, Novom Zelandu, Južnoafričkoj Republici i preko dve hiljade univerziteta u SAD-u, kao i od strane mnogih drugih organizacija. Takodje, u svim zemljama zapadne Evrope IELTS je dokaz o poznavanju engleskog jezika kao i u sve većem broju arapskih zemalja (UAE, Katar,...)

Na časovima se upoznajete sa svakim segmentom ispita i uvežbavate tehnike polaganja, a naročita pažnja se poklanja pisanju i govoru kao najzahtevnijim delovima IELTS ispita. Pored upoznavanja sa formatom ispita, velika pažnja se poklanja i usavršavanju opšteg jezika uvežbavanjem najbitnijih gramatičkih struktura i proširivanjem vokabulara, naročito onog tipičnog za sam IELTS ispit. Nastava se odvija u malim grupama ili individualno. Nastavni materijal se bira u odnosu na potreban broj časova i modul koji polažete. Optimalni period priprema je od 2-4 meseca, sve u zavisnosti od Vašeg početnog nivoa znanja. Časove drže diplomirani profesori engleskog jezika sa velikim iskustvom u ovoj oblasti.

Efikasna individualna nastava ili rad u grupama od dva ili tri člana. Javite se i zakažite besplatnu prezentaciju programa obuke na office@voyager.edu.rs ili 061 108 0 108.

Viiše o ispitu kao i termine polaganja za Srbiju, pronadjite na stranici British Council-a
http://www.britishcouncil.rs/exam/ielts

Vesti & Promocije >>


  • Podaci o skoli stranih jezika Voyager Nis
  • DISCLAIMER * Profesionalno ponašanje i korektan odnos * Potpuna tačnost i verodostojnost svih objavljenih informacija * Strukturalni tok podučavanja prilagođen potrebama polaznika
  • Prilagođavanje polaznicima sa posebnim zahtevima u smislu termina i programa obuke u okviru mogućnosti škole * Priprema za IELTS i TOEFL * Cene u skladu sa vrednostima pruženih usluga i realnim ekonomskim okruženjem * Mogućnost konsultacija i saveta pri odabiru programa
  • Interaktivna nastava uz korišćenje najsavremenijih tehničkih sredstava * Iznad svega, prijatna radna atmosfera * Naš sajt sadrži linkove prema drugim sajtovima za čiji sadržaj i politiku privatnosti ne snosimo odgovornost